Valea Cernei-Jud. Valcea

Localizare: partea sud-vestică a Munţilor Căpăţânii.
Acces: pe drumul naţional 67, Târgu Jiu - Râmnicu Vâlcea, din localitatea Slătioara (aflată la vest de Horezu), pe drumul asfaltat către satele Ruget şi Cerna. Drumul dintre aceste două din urmă localităţi ,uneşte localităţile Polovragi (la vest, pe DN 67) şi Vaideeni (la est).
In capătul satului Cerna se află o mică pensiune. De aici în amonte, drumul forestier, în cea mai mare parte accesibil oricărui mijloc auto, ţine firul apei, cale de 15 kilometri. Întâlnim pe dreapta şi stânga alte drumuri forestiere, dar cel de pe Cerna nu se desprinde de firul apei. 













































Comentarii

  1. Buna ziua.Acest drum trece si pe langa / prin Cheile Cernei? Am gasit unele referiri la aceste chei,cum ca ar fi la 3-5 km de capatul satului Cerna dar nu am gasit nici o fotografie.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da acest drum trece chiar prin Cheile Cernei.De la capatul satului sunt in jur de 5-6 km,iar pana la capatul drumului principal inca 5-7km.La capatul drumului apar alte cateva drumuri adiacente care duc in varful muntelui.Dar,din pacate,in urma unei viituri care a avut loc acum cateva zile drumul este impracticabil.Problema cred ca o sa se rezolve in maxim o luna.Recomand aceasta zona datorita peisajelor pe care le ofera.

      Ștergere
  2. Pe drumul forestier atât de povestit de toți, că și în alte locuri din aceasta Olteniei de sub munte, nu este nicio plăcută indicatoare către cascada. Ne - am folosit de intuiția noastră și de întrebări către localnici mai peste tot. Păcat.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Pesteri in Podisul Mehedinti

Valea Şuşiţei Seci-Gorj